Därför bör du jämföra blancolån

Att ansöka om lån idag är väldigt enkelt och oftast har du svar på din ansökan efter någon timma, i alla fall när det gäller blancolån. Därför är det också viktigt att tänka över hur viktigt detta lån är för dig och om det specifika erbjudandet du har fått verkligen är det bästa.

Vad är blancolån?​ 


Ett blancolån är ett privatlån utan någon säkerhet. När du ansöker om ett blancolån så behöver du inte heller berätta vad dina pengar ska gå till. Eftersom dessa lån inte har någon säkerhet eller någon pant kopplad i sig, som till exempel ett hus, en bil eller något dyrt värde - så sätts säkerheten istället i de avgifter och räntor som tillkommer på lånet. När det handlar om den ränta som du behöver betala och den summa som du får låna, så skiljer sig belopp och procent beroende på din ekonomiska situation, hur väl du har betalat tillbaka lån tidigare och andra faktorer. I många fall när du ansöker om ett blancolån kommer en personupplysning på UC göras på dig, för att se om du är kreditvänlig för att få lånet godkänt, så att långivaren känner sig säker på att du kan betala tillbaka pengarna.

Varför jämföra blancolån?

Eftersom blancolån är lån utan säkerhet, så betyder det också att räntorna och de avgifter som tillkommer i lånet kommer vara högre jämfört med bolån eller större lån. Därför är det också hög konkurrens på de olika lånen som erbjuds. Därför är det också viktigt att du faktiskt hittar ett rättvist lån, så att du också kan gynna från att ansöka om lånet. Det finns många långivare som erbjuder olika lån med olika villkor, speciellt vissa som kan vara gömda i avtalet. Jämför du lån kommer du alltså enklare kunna hitta ett lån som faktiskt passar dig bäst.

Så se till att du jämför de olika långivarna och bankerna med varandra, så att du faktiskt hittar ett bra lån med goda villkor för dig som kund. Du vill ju faktiskt kunna njuta av ditt lån också, och inte bara fokusera på pengarna som ska betalas tillbaka. När du ansöker om ett blancolån får du oftast ditt lån godkänt eller nekat på bara några dagar. Jämför du lån så kommer dessutom endast en UC skickas iväg på dig, istället för en för varje bank eller långivare som du kontaktar. På så sätt kommer du få mindre kreditupplysningar och då enklare att ansöka och få lån godkända i framtiden.​